Xanten 2008

14-6-2008

Met zn vieren gingen we op pad. Naar Duitland een keer; dat is toch weer een andere belevenis. Chantal was er enkele jaren geleden geweest en had toen een aardig geldbedrag gewonnen. Dat wilde ze wel herhalen. Thijmen, Maurice en Jeroen waren deze keer ook van de partij.

Jeroen, D-speler, deed het best goed bij de U12 zoals dat in Duitsland heet. Hij wisselde winst- verliespartijen met elkaar af en eindigde op 5 uit 9.

Maurice en Thijmen speelden ook steeds boven het midden. Beide hadden ook een pat in 12 op het bord. Dat trok nogal bekijks bij de spelers die er naast zaten. De heren kwamen beide op 5 uit 9. Prima toch.

Chantal had een moeizame start. Op het laatst kwamen er toch wel wat punten; een en ander resulteerde in 4 uit 9. Vooral de laatste partij was wel bijzonder. Tegen de uiteindelijke nummer vier werd een heftig tijdnoodduel uitgevochten. Een jeugdige toeschouwer was zo leuk om te roepen dat de vlag van de tegenstander van Chantal gevallen was. Chantal zag het ook, maar de scheidsrechter dacht nog leuker te zijn. Hij stelde Chantal voor om een nieuw partijtje te spelen uit zogenaamd sportiviteitoogpunt. Uiteraard ging Chantal niet akkoord. Als je door de vlag gaat, verlies je en dan kun je niet op hulp uit het publiek rekenen.

Uiteindelijk had niemand prijs van de Combineerders. Volgende keer beter maar het was toch een geslaagd toernooi.

door Jos Swinkels