Garde toernooi 2005


Vandaag met vijf jeugdschakers (Chantal, Koen, Maurice, Ralph en Jeroen) en supporter Elise van Eijk naar Budel voor het eerste Criterium toernooi van het seizoen.

Dit toernooi wordt tradioneel in Soerendonk gehouden, maar Sinterklaas had hier alle zalen in beslag genomen, maar de organisatie had gelukkig nog een zaal in Budel gevonden.

De eerste ronde begon slecht voor de Combineerders. Alleen Ralph wist te winnen, maar voor de rest moesten we nul noteren. In ronde twee moesten Maurice en Koen tegen elkaar. Het was leuk om te zien hoe zij de stelling dicht schoven. Na acht zetten stonden alle witte pionnen op de 4e rij en alle zwarte op de 5e. Een minuutje later stonden alle witte stukken op de 3e en alle zwarte stukken op de 6e rij. Toen vonden ze dat er geen doorkomen meer aan was en gaven elkaar de hand.

Chantal wist de vierde ronde mooi te winnen met een combinatie naar mat met een dameoffer. De oefenopgaven uit stap 3 en 4 komen in echte wedstrijden dus ook voor.

In de loop van de dag arriveerde onze mental coach Ralph (de vader van Jeroen), die met name in de pauzes de spelers met getallenraadsels bezig wist te houden.

Maurice moet toch nu echt een keer naar de kapper, want hij kwam op een gegeven moment vertellen dat ik in het verslag kon zetten dat hij uitgescholden was door de barman voor jongedame.

Voor de grote eindigde het toernooi zoals het begon (3 nullen), waarmee ze allemaal met 4 uit 7 een toernooi gespeeld hebben waar best nog een puntje bij had gekund. Hierdoor geen clubprijs voor Asten zoals het vorige jaar.

Ralph en Jeroen haalde uit de laatste twee ronden beiden 1 puntje, waardoor Jeroen op drie komt en Ralph op 4 punten. Dit is een heel goede prestatie voor het eerst op een Brabants open toernooi.

Individuele Uitslagen:

Chantal	0		1	1		1	0
Koen	0		1	1	1		0
Maurice	0		1	1		1	0
Ralph	1	0	0	1	0	1	0	0	1
Jeroen	0	1	0	1	0	0	0	1	0

door Jos Schlangen