Garde toernooi 2004

Verslag door Jos Schlangen

Het eerste toernooi van het Brabantcriterium wordt traditiegetrouw georganiseerd in Soerendonk. Chantal speelde vandaag op een meisjestoernooi in Den Haag, maar de rest van de toernooitijgers was aanwezig.

Maurice speelde als enige in de D-categorie en moest in de derde ronde door een stom foutje een puntje afgeven. De andere partijen werden soms gemakkelijk, maar ook moeizaam tegen Dirk en Anne, gewonnen.

Maurice eindigde samen met Anne Haast bovenin met 8 uit 9. Bij de prijsuitreiking werd pas duidelijk dat Anne tweede was op 1 weerstandspuntje achter Maurice. De toernooileiding wilde hem de beker uitreiken, maar Maurice was nergens te bekennen. Hij was voetballen ...

Esmee, Sven, Bas en Koen speelden in de C-categorie. Bij de meesten wisselden de 1-en en 0-en elkaar af. Esmee scoorde in dit sterke veld toch maar mooi drie dik verdiende punten uit zeven wedstrijden. Sven wist er ook drie te winnen en met nog twee remises kwam hij op vier punten.

Bas en Koen eindigden beiden op 5 punten, waarbij Koen van Bas gewonnen heeft. Koen had tot het laatst kans op een podiumplaats maar werd in de laatste ronde jammer genoeg ingehaald en eindigde daardoor vierde.

Loran tenslotte speelde heel verdienstelijk in de A/B groep. Hij verloor maar 1 keer, schoof vier remises bij elkaar en won van alle dames die meededen.

Een mooie verrassing kwam nog bij de prijsuitreiking. De combinatie had de tweede plaats behaald in het clubklassement. Achter de familie Haast uit Dongen en voor D4 uit Oosterhout.

Weer een flinke beker voor de nieuwe club-prijzenkast.