Staunton toernooi

12-3-2006

Op zondag 12 maart was het weer zover. In alle vroegte heb ik Chantal, Koen, Maurice, Ralph en Jeroen opgepikt voor een ritje naar Etten-Leur waar de schaakvereniging Staunton voor de 14e keer in successie een jeugdschaaktoernooi organiseerde.

Met zo'n 150 andere jeugdschakers was het weer een drukte van belang in de grote zaal van de Nobelaer. Chantal speelde in de B-categorie en was hier zeer succesvol. met slechts 2 verliespotjes van de zeven wist zij een derde plaats te behalen, net achter Marieke en Mariko. Drie dames op het podium is wel een unicum te noemen.

Koen en Maurice kwamen uit in de C-categorie en vonden dit toernooi meer gezellig dan uitdagend. Doordat ze meer met hun medespelers bezig waren en het flauwekullen voorrang gaven aan het geconcentreerd schaken behaalden zij slechts 4 respectievelijk 5 punten uit 9 partijen. Dit kan en moet veel beter, heren !

Ralph ging de strijd aan bij de D-tjes. Hij opende met een remise tegen een stap 4 speler, en was dus meteen al zeer tevreden. Daarna wisselden de enen en de nullen elkaar af, waardoor Ralph eindigde met 4.5 uit 9, wat een prima prestatie is.

Jeroen vocht in de jongste categorie. Na drie ronden had hij nog steeds alles gewonnen en zat toen uiteraard op bord 1. Hij was zijn kansen op een beker al aan het uitrekenen. Daarna kwamen er toch wat meer nullen dan enen, maar hij wist toch maar liefst 5 punten te halen, wat hem een notering in de top tien opleverde.

door Jos Schlangen