Staunton toernooi

13-3-2005

Vandaag met 1 auto naar Etten Leur met Chantal, Koen, Sven en Maurice voor het jaarlijkse toernooi uit het Brabant Criterium.

Dit toernooi is een van de oudste in Brabant en was ook altijd het grootste. Waarschijnlijk doordat in Belgie en de rest van Nederland het aanbod van toernooien steeds groter wordt heeft dit toernooi aan populariteit ingeboet. Met 150 deelnemers is het nog altijd en goed bezet toernooi, maar het was ooit twee keer zo groot.

Chantal opende met een nul, maar daarna heeft ze niets meer verloren. Bij het ingaan van de laatste ronde had ze kans op de kampioensplaats in de redelijk sterk bezette B-categorie. Doordat ze in de laatste ronde helaas met een halfje genoegen moest nemen eindigde zij met 5 uit 7 op de 3e plaats en toch een flinke beker.

Sven speelde vandaag weer erg wisselend. Hij begon goed met 2 uit 2, maar na 6 ronden stonden er nog steeds maar 2.5 punten op de teller. Gelukkkig kwamen er daarna nog 1.5 zodat hij met 4 uit 9 afsloot.

Koen scoorde 4.5 uit 6 in het begin en dat was meteen zijn eindstand. Hij moest in de 7e ronden op bord drie tegen Donna, die hem alle hoeken van het bord liet zien. In de laatste ronde deed Anne hetzelfde. Dus het gaat nog niet zo geweldig met de meiden.

Maurice tenslotte, speelde 5 ronden zonder te verliezen. Hij won tevens van aartsrivaal Dirk, dus hij dacht dat hij alles al binnen had. Toen struikelde hij in de 6e ronde tegen Bart von Meijenfeldt, die de laatste tijd steeds beter scoort, en slechts een halfje achter Maurice stond. Hiermee verloor Maurice zijn koppositie. In de laatste ronde kwam Maurice vol trots vertellen dat hij gewonnen had en dat Bart een stuk achter stond tegen David. Dus, met dank aan David, wist Maurice nog met de grootste beker huiswaarts te keren.

door Jos Schlangen