Selectie wedstrijden

8-10-2006

8 combineerders gingen de strijd aan voor plaatsing voor de Persoonlijke kampioenschappen van de nbsb.
Voor de individuele uitslagen zie hier
Een fotoimpressie staat hier
In de A, B en C categorie waren 2 plaatsen, en in de D waren er 3 plaatsen te verdelen.

Chantal speelde in de A-categorie; In de eerste partij tegen Ellen offerde ze enkele pionnen in de opening. Chantal had in het middenspel minder tijd, en er moesten nog vele zetjes gebeuren voor de tijdcontrole. Chantal kreeg aanknopingspunten op de zwarte koningsstelling doordat Ellen de pionnen naar voren schoof. Chantal kreeg aanval en won in de uitvluggerfase materiaal. Wat uiteindelijk resulteerde in het punt. In de tweede partij won ze materiaal na een foutje van Jessica en hiermee was de plaatsing een feit, omdat Benjamin ook op 2 uit 2 was gekomen. De laatste partij was derhalve alleen voor de verdeling van plaats 1 en 2. Dit werd na onderling overleg beslist met een rapidpartij van 30 min. Daarin schwindelde chantal Benjamin's dame van het bord in de tijdnoodfase. Chantal dus eerste!

Koen Schlangen plaatst zich zonder te hoeven spelen in de B-categorie.

Ruben en Paul deden mee in de C-categorie. De tegenstanders hadden meer ervaring en zijn verder in de stappen methode. De onderlinge partij was wel aardig. Er was een toren eindspel op het bord gekomen, waarbij Ruben toch wel wat beter stond. Paul vond het dan ook tijd om remise aan te bieden, wat ook aangenomen werd door Ruben. Dat zal de volgende keer niet meer gebeuren!

In de D-categorie speelden Coen, Luc, Tijmen, Joris en Jeroen om plaatsing, ze gingen de strijd aan met 3 HSC'ers. Coen liet zich hier en daar in de opening foppen door vroege uitvallen van dames. Op 't eind kon hij toch nog net de 50% veilig stellen. Luc houdt erg veel van dames, maar soms staan er gewoon teveel dames op het bord zodat het dan plots pat wordt zoals in de partij tegen Coen. Dit kostbare halfje kostte Luc de 3e plaats. Hij werd nu gedeeld derde en verloor de beslissings wedstrijd, waardoor hij net buiten de prijzen en plaatsing viel. Tijmen bleef helaas op de 0 steken. Maar hij heeft wel weer veel wedstrijdervaring opgedaan, dat hem goed van pas kan komen bij het spelen in de Peelcup. Joris sprokkelde hier en daar een puntje, hij won onder andere met een goede partij van Coen. Jeroen tenslotte speelde gewoon erg goed! Hij tikte de een na de ander van het bord met goede opgezette stellingen. Slechts 2 halfjes stond hij af en werd daarmee kampioen!

door Stefan Rooijakkers