Schoolschaken District Helmond 2009

25-1-2009

klik voor grotere foto Dit jaar was schoolschaakcoordinator Harry Vermeulen met de schoolteams uit de regio te gast op basisschool de Heiakker in Deurne. 14 Teams streden om de titel en drie plaatsen voor de Brabantse kampioenschappen op 29 maart in Oosterhout.

klik voor grotere fotoDe strijd om de eerste plaats was niet zo spannend. De Viersprong uit Someren, die eerder ook al overtuigend het schoolschaken in Asten/Someren had gewonnen, won ook hier. Dane en Tristan scoorden zelfs 100%. Bora en Daan scoorden ook zodanig dat het team veruit het beste bleek te zijn. Zij gaan in ieder geval naar Oosterhout. Een team van de vrije school Peelland uit Helmond werd 2e. Dat was ook snel duidelijk.

klik voor grotere fotoSpannend was de strijd om de 3e plaats. Bij het ingaan van de laatste ronde stonden 3 teams gelijk waaronder het Lover uit Asten. klik voor grotere fotoIn de laatste ronde speelden de twee andere teams tegen de nummers 1 en 2, dus een gunstig programma voor het Lover met de gebroeders Joris en Gijs Pirée op de eerste twee borden. De twee andere teams verloren en het Lover speelde 2-2 dankzij twee Pirée-overwinningen. Maar wat deed de achterhoede? Het bleek dat het 2e team van de vrije school uit Helmond voorbij kwam, mede dankzij het sterke optreden van Yosha die op het laatste bord bijna alles won. Zij werden 3e.

Maar…. In ons district mag er mag van elke school maximaal één team naar de Brabantse. Dat betekent dat het team dat 4e werd ook naar de Brabantse kampioenschappen mag en dat was ’t Lover uit Asten.

door Jos Swinkels