Schoolschaken District Helmond 2008

24-2-2008

klik voor grotere foto Het optimisme was vandaag zeer groot bij het districtskampioenschap schaken. De eerste plaats zou wel even gehaald worden. Er moest dus moeite gedaan worden om de 4 spelers (Jeroen, Luc, Joris en Gijs) te overtuigen dat ze zich toch goed moesten concentreren om te winnen.

De eerste wedstrijd was direct de zwaarste. Het Lover moest aantreden tegen Peelland 1 die ook 4 schakers hadden en uiteindelijk als tweede zouden eindigen. Gijs was de eerste die klaar was, waarna ook Joris en Luc snel volgden zodat de overwinning binnen was. Jeroen moest wat meer moeite doen, maar toen hij een dame voor kwam, werd ook deze partij snel werd binnen gehaald.

Iedere wedstrijd werden de overwinningen op een goede manier binnen gehaald. De laatste wedstrijd moest worden aangetreden tegen Peelland 2. Weliswaar waren dit allemaal groep 4 en groep 5 leerlingen, maar waren het wel allemaal clubschakers. Het team moet weer even verteld worden om zich vooral te concentreren om de 100 % score die ze hadden te handhaven.

klik voor grotere fotoNu was Jeroen snel klaar gevolgd door Luc. Ook Gijs bouwde solide aan een voorsprong en haalde zodoende het derde punt binnen. Joris maakte het zich zelf lastig door een dame weg te geven. Ondank dat bleek hij sterk genoeg om ook de laatste partij te winnen.

Het eindresultaat was zodoende dat ze alle 4 alle partijen gewonnen hadden en ze zodoende eerste waren. Een prima resultaat dat wellicht perspectief biedt voor een goede prestatie op het Brabantse kampioenschap.

door Hans Piree