16de Internat. Rijn-Maas-jeugdschaaktoernooi

27 augustus 2006

Het was weer een gezellig dagje Rhein-Maas toernooi al noemde Jos Schlangen dit het Rhein-Maas-Aa toernooi omdat deze aflevering werd gehouden in Asten aan de Astense Aa. Helaas houden de Belgen iets langer vakantie en konden ze geen representatief team op de been brengen. Daarom waren er maar 7 teams. Maar, blijkbaar waren ze allemaal gebrand op een hoge notering want het waren sterke teams.

Om de Brabantse gastvrijheid te bevestigen werd alle deelnemers bij aankomst vlaai aangeboden. Geen Limburgse maar wel lekkere al was Jessica het hier niet mee eens. Als wij dat geweten hadden… volgende keer gaan we bij de Haas in Geldrop of in Uden shoppen. Tussen de middag moest er natuurlijk ein Semmel mit Wurst ten tonele verschijnen. Tussendoor werd er ook nog geschaakt.

Evenals vorig jaar wist Düsseldorf beslag te leggen op de eerste plaats. Tweede werd Linker Niederrhein. Tja en vorig jaar werden we derde. Nu stonden we 4e bij het ingaan van de laatste ronde. Tegen directe concurrent Duisburg werd met 8-4 gewonnen, maar ook het sterke team van Limburg, dat gelijk stond met het team uit Oost Brabant , won de laatste ronde. De bordpunten gaven de doorslag en die waren in ons voordeel. Dus wederom een derde plaats. Prima gedaan jongens en meiden.

Robin, FM Dirk en Guus hadden een degelijke score. Zij eindigden als hoogste aan hun bord. Paul had het een stuk moeilijker maar had af en toe toch een mooie scalp kunnen pakken. De dames moesten zich nogal eens beklagen. Chantal was het vaak niet eens met de uitslag. Stukken voor staan, was vandaag niet genoeg voor winst. Ook Ellen vond dat haar regelmatig onrecht was aangedaan en wat te denken van Marieke die een droomstelling in een keer met een mat in 1 in rook op zag gaan. Jessica deed het prima en werd tweede van haar bord. Dan hebben we nog de C- en D-spelers. De C-spelers Maurice en Koen zorgden voor de nodige teampunten en speelden in de top mee. De D-spelers Richard en Ralph hadden het zwaar in dit veld en moesten met minder genoegen nemen.

Het toernooi verliep vlekkeloos en alles stond onder leiding van Wolfgang de Cauter, jeugdleider van de Niederrhein. We zien uit naar de 17e editie van deze happening.

Gedetailleerde uitslagen staan op de nbsb site.
Op de volgende Duitse sites is ook info te vinden: www.Schachjugend-Niederrhein.de en www.deep-chess.de

Jos Swinkels