Persoonlijke kampioenschappen Jeugd NBSB 2007


Maurice Swinkels Brabants kampioen.

Tussen Kerst en Nieuwjaar worden traditiegetrouw de Brabantse persoonlijke jeugdkampioenschappen gehouden in Kaatsheuvel. Ook dit jaar hadden zich weer drie spelers van onze vereniging geplaatst.

In de jongste D-groep, tot en met 12 jaar deed Jeroen Bakens voor de tweede keer mee. Vorig jaar was het proefdraaien en dit jaar behaalde hij een 50%-score met 4 uit 9 wedstrijden. Dat is een prima resultaat als je in aanmerking neemt dat de beste Brabantse schakers aanwezig waren van alle grote clubs. Bovendien was zijn spel goed geconcentreerd zodat er nog zeker meer mogelijkheden zijn in de toekomst.

Maurice In de B-categorie, tot en met 16 jaar, hadden we twee deelnemers, Maurice Swinkels en Koen Schlangen en zij waren zeer verdienstelijk. Met een score van 6 uit 7 partijen werd Maurice onbetwist eerste en daarmee Brabants kampioen in de categorie t/m 16 jaar. Hij voerde vanaf het begin de ranglijst aan. In ronde 4 en 5 ging hij langs de afgrond maar kon uiteindelijk de partij toch steeds in zijn voordeel beslissen. In ronde 6 en 7 bouwde hij zijn voorsprong verder uit met goede overwinningen. In de eindrangschikking hield hij een vol punt voorsprong over.

KoenKoen Schlangen kwam slecht uit de startblokken. Mogelijk door enige onderschatting gingen partij 2 en 3 verloren, beide door een enkele onnauwkeurigheid die meteen fataal bleek. Koen herstelde zeer goed en wist de overige 4 partijen nog te winnen. Ook in de laatste ronde maakte hij korte metten met de als eerste geplaatste Beukema uit Oosterhout. Koen haalde hiermee uiteindelijk de ongedeeld 3e plaats.

Er waren twee plaatsen voor het Nederlands kampioenschap te verdienen, waardoor Koen net buiten de ticketplaatsen viel. Misschien komt hij nog een aanmerking voor een van de vrijplaatsen, omdat Brabant een sterke provincie is. Maurice zien we in mei terug op het NK.

Zie ook de toernooi site.

Persoonlijke kampioenschappen Jeugd LiSB 2007

Egbert Clevers en Thijmen Smit Limburgs kampioen.

Egbert

In Limburg is Egbert algemeen jeugdkampioen geworden (categorie A, t/m 20 jaar). In categorie B zijn Thijmen en Judith gedeeld eerste geworden! Ik neem aan dat ze dat netjes verdeeld hebben: Judith meisjeskampioen en Thijmen bij de jongens.

Zie ook de toernooi site.

Thijmen


Judith
door Jos Swinkels