PK district Helmond

10-10-2010

Vandaag werden de selectie wedstrijden voor de Brabantse kampioenschappen gehouden in Asten. In alle categorieen zijn 3 tickets te verdelen.

In de A categorie waren vooralsnog geen aanmeldingen, en werden er dus geen wedstrijden gespeeld.

In de B categorie waren er 4 aanmeldingen, Jeroen Bakens, Joris Piree, Rick Smits en Derek Jan Rahangmetan.

Er werd een halve competitie gespeeld, met als speeltempo 60 min pppp. In de eerste ronde won Jeroen van Joris, en werd het Helmondse onderonsje remise. In ronde 2 won Jeroen van Rick. Joris kwam terug na het verlies in de eerste ronde, en won van Derek Jan. In de laatste ronde greep Derek Jan zijn kans en won van Jeroen, om zo een plek bij de eerste 3 veilig te stellen. Joris won na een goede pot van Rick. Zo eindigden Joris en Jeroen beide met 2 punten. Zij speelden een barrage om plaats 1 en 2. Joris won beide partijen. Zodoende volgt hieronder de eindstand:

1.Joris PireeSV de Combinatie2
2.Jeroen BakensSV de Combinatie2
3.Derek Jan RanhangmetanJSC de Pionier1,5
4. Rick SmitsJSC de Pionier0,5Het deelnemersveld in de C bestond uit 7 spelers. Hier werd dus ook een halve competitie gespeeld. Het speeltempo was 25 min pppp.

Dane Cvetkovic was de favoriet, en maakte dit volledig waar door de volle 100% score. Om plaats 2 en 3 werd daarachter fel gestreden. Het was spannend tot en met de laatste ronde. Uiteindelijk eindigde Roy Scheepers als nummer 2 met 4,5 punt. Net een half punt meer dan Tijany Ousmane. De eindstand:

1.Dane CvetkovicSV de Combinatie6
2.Roy ScheepersJSC de Pionier4,5
3.Tijany OusmaneJSC de Pionier4
4. Silvana van HoutsSV Deurne3
5. Ruud SmitsSV Mierlo2
6. Michalis TheologouSV Deurne1,5
7. Yosja VisserSV de Combinatie0In categorie D waren er 4 deelnemers. Zij speelde een hele competitie, met ook 25 min pppp.

Sang Nguyen was hier duidelijk te sterkste. Hij stond slechts twee halfjes af. Martijn Bakens en Thijmen Bos haalden beide 3,5 uit 6. Daarom moest een beslissings match tussen hen uitmaken wie 2 en 3 zou worden. Ze wilden beide een match met maar 1 partij. Er werd om de kleur geloot. Thijmen wit, en Martijn zwart. Echter deze partij eindigde na wisselende kansen in remise. Hierdoor was een tweede partij nodig. Martijn trok hier aan het langste eind, en stelde daarmee plaats 2 veilig.

1.Sang NguyenJSC de Pionier5
2.Martijn BakensSV de Combinatie3,5
3.Thijmen BosSV Deurne3,5
4. Marijn van de ReekJSC de Pionier0Tenslotte de E categorie, hier waren 6 deelnemers. Er werd een halve competitie gespeeld met elk ook 25 min pppp.

Ook hier werd er fel gestreden, maar toch ook vaak te vlug gezet. Het was spannend tot het einde wie de plaatsen zouden bemachtigen. Johnfoe startte met 3 uit 3, en leek het gemakkelijk te redden. Echter in ronde 4 gaf hij het weg tegen Marnix. Jeremy sprokkelde ook de punten bij een, en met ingaan van de laatste ronde stonden Johnfoe en Jeremy aan de leiding met 3 uit 4. Bora volgde met 2 uit 4. In de laatste ronde won Jasper van Jeremy, en greep Bora zijn laatste kans door Johnfoe te verslaan. Hierdoor eindigden 3 spelers gedeeld op de eerste plek. Om de standaardjes te verdelen was er nog een beslissingsmatch nodig tuseen Johnfoe, Bora en Jeremy. Johnfoe won beide barrage partijen. Bora won van Jeremy met de volgende eindstand tot gevolg:
1.Johnfoe PenningsJSC de Pionier3
2.Bora CvetkovicSV de Combinatie3
3.Jeremy HolzkenJSC de Pionier3
4. Jasper van Maas de BieJSC de Pionier2,5
5. Daniel KimJSC de Pionier2
6. Marnix NiessenJSC de Pionier1,5