NBSB Jeugdkampioenschap Categorie E

11-1-2006

Zaterdag 7 januari, Loon op Zand. Start van het NBSB jeugdkampioenschap om 10 uur met een deelnemersveld van drie meisjes en 23 jongens. De Combinatie wordt vertegenwoordigd door Julia, Luc en Jeroen. Een aantal deelnemers hebben ook deelgenomen aan het kampioenschap voor de D-categorie waar Stefan Beukema zich heeft weten te plaatsen voor het Nederlands kampioenschap. Al met al een sterk deelnemersveld waar Julia, Luc en Jeroen hun beste pionnetje voor zullen moeten zetten om een van de vijf beschikbare plaatsen voor het Nederlands kampioenschap te kunnen bemachtigen. De eerste dag worden vijf partijen gespeeld met een half uur speeltijd voor elke speler. De spelers moeten hun partij noteren maar ondanks de extra inspanning die hiermee gepaard gaat zijn de meeste spelers toch in staan de partijen binnen het half uur af te ronden. In totaal wist de Combinatie op de eerste dag 3 ˝ punt in de wacht te slepen. Julia speelde in de derde ronde remise tegen David Groen en won de laatste partij van clubgenoot Jeroen. Luc wist de eerste en laatste partij tegen respectievelijk Robin Verbeek en Ion Koutsouris op zijn naam te zetten. In de tweede ronde had Stefan Beukema de uiteindelijke winnaar van het tournooi had maar liefst 40 zetten nodig om de partij tegen Luc op zijn naam te zetten. Jeroen moest de eerste dag helaas zonder punten afsluiten maar heeft desondanks veel plezier gehad.

Zondag 8 januari, Waalwijk. De tweede dag van het tournooi. De wekker gaat vroeg af want om 10:00 uur moet de deelnemers weer acte de présence geven in hotel Waalwijk! Vol frisse moed gaan onze deelnemers van start op deze beslissende dag. De rating na gisteren is als volgt: Luc 15, Julia 23 en Jeroen 26. De top drie wordt bezet door 1 Stefan Beukema, 2 Louise Beukema en 3 Jan Cox. In tegenstelling tot gisteren scoort Jeroen vandaag van onze deelnemers de meeste punten. Hij weet uit de tweede en derde partij twee punten te halen door te winnen van Bram Smit en Niels Peeters. Julia weet wederom 1 ˝ punt te scoren door in de eerste ronde remise te spelen tegen Niels Peeters en in de laatste ronde te winnen van Luc. Het was aan het gezicht van Julia af te lezen dat winnen van clubgenootjes erg leuk is. Luc weet uit zijn partij tegen David Groen zijn derde punt van dit tournooi te scoren. De rating van onze deelnemers na dag twee is als volgt: Luc 21, Julia 23 en Jeroen 25.

Maandagavond 9 januari, Someren. De helden van het NBSB-tournooi; Julia, Luc en Jeroen doen uitvoerig in geuren en kleuren verslag van het tournooi op radio Siris waaruit geconcludeerd mag worden dat ondanks het feit dat ze zich niet hebben weten te plaatsen voor het Nederlands kampioenschap ze een leuk weekend hebben gehad.

door Ralph Bakens