PK jeugd 2005

27 t/m 30-12-2005

De Brabantse kampioenschappen voor de A,B, C en D worden traditiegetrouw tussen kerst en nieuw gehouden in Kaatsheuvel. De E-spelers komen dit jaar het eerste weekend van januari in actie.

In de A hadden we geen deelnemers dit jaar. Chantal, was na een jaar afwezigheid nu weer present in de B (t/m 16). Ze startte goed met twee overwinningen. De tweede dag krijg je dan kanonnen tegen. Allereerst was er Guus Bollen en die bleek duidelijk een maatje te groot. In ronde 4 was er de favoriet Mark Haast. Chantal leverde een prima partij en een prima resultaat af. Omdat Mark niet tevreden was met een remise kon Chantal de volle winst pakken. 3 uit 4. Daarna volgde weer een sterke tegenstander Brent en dit ging net mis. Toen leek het op. Ronde 6 bracht nog een remise en in ronde 7 kon ze geen revanche nemen tegen Mariko voor haar verlies op de meisjeskampioenschappen.

In de C gingen Koen en met name Maurice met enige verwachtingen van start. Maurise begon gemakkelijk met 2 uit 2. Maar een ongelukkige nederlaag tegen David brak op. In de volgende moest Maurice tegen Koen en dat kan alle kanten op zeker als Koen zijn rug recht. Ronde 5 en 6 gingen weer redelijk eenvoudig. In de laatste partij kwam hij een sterk spelende en goed voorbereide Benjamin tegen. Maurice verloor en eindigde op de 6e plaats. Koen startte met een slechte partij waarin hij twee keer dezelde fout maakte en daarmee twee keer een toren verloor. Daarna kwam hij goed terug inclusief de overwinning op Maurice: 3 uit 4. In ronde 5 kon Koen zijn voordeel tegen de sterke Rowan niet verzilveren helaas en het werd remise. In ronde 6 was Koen even iets te optimistisch en verloor al snel een stuk. In ronde 7 was hij weer snel met een puntje klaar. Een vijfde plaats. Opvallend was dat zowel Maurice als Koen iedere keer snel wonnen. De langere partijen ging het moeilijker.

In de D-groep debuteerde Richard. Op de eerste dag werd 1 uit 3 gehaald maar er had meer ingezeten. De partijen gingen snel zoals vaak gebeurt bij de D-spelers. Op de tweede dag herhaalde Richard dit: 2 uit 6. Op de derde dag gingen eerst twee partijen verloren in snelle vaart. Richard besloot dat dit niet meer zou gebeuren en leverde een prima laatste partij af. Een mooie overwinning met een prima tijdsverdeling in de partij. 3 Uit 9 en een leuke ervaring rijker.

In de Limburgse kampioenschappen pakte Egbert zijn zoveelste titel in de B categorie. Met 6 uit 6 was hij reeds 1 ronde voor het einde zeker van de titel. Thijmen won na een spannende barrage de titel in de categorie C.

door Jos Swinkels