Open Oisterwijkse BC 6

28-5-2006

Met een toch wel zeer matige opkomst van 76 spelers werd ronde 6 van het Brabant Criterium verspeeld in Oisterwijk.

In de A/B twee vertegenwoordigers van onze club die vandaag vroeg uit de veren waren. Paul en Chantal startten goed. Beide kwamen op 3 uit 4 waarbij ze ook nog een keer tegen elkaar hadden gespeeld. Maar toen ging het mis. Slechts een halfje scoorden ze samen: Chantal op 3,5 en Paul op 3. Paul gaf aan dat hij het niet met opzet had gedaan om mij te plagen. Vooraf wist Paul zeker 50% te scoren en ik dacht dat het meer zou worden zeker na de goede start. Duidelijk is dat ze het in ieder geval wel kunnen.

Maurice probeerde zijn mindere scores op voorgaande bcs weg te werken. Dat lukte deels. Een remise in de laatste ronde was voldoende voor een ongedeeld 2e plaats en dat was best goed. Ralph bleef optimistisch in de D. Maar vandaag was niet zijn dag. De puntjes wilden maar niet komen. Uiteindelijk haalde hij er 2. Zeker weten dat hij er volgende keer meer haalt. Jeroen was onze vertegenwoordiging in de E. Winst en verlies wisselden elkaar af. Met 4 uit 8 moest in de laatste ronde tegen de koploper gespeeld worden en Jeroen kwam met een big smile van tafel: gewonnen!

De organisatie had een leuk extraatje op dit toernooi. Er waren diverse originele puzzels op te lossen en Jeroen deed dat zo goed dat hij een standaard won. Goed zo!

door Jos Swinkels