Open NK rapid jeugd Eindhoven

21-10-2006 Chantal van Eijk meisjeskampioene

Het is en blijft een imposant gebeuren dat dit jaar voor de twaalfde keer in het auditorium van de TU Eindhoven gehouden werd. Het toernooi voor het eerst een internationale allure met deelnemers uit België en Duitsland. Vanwege het 50-jarig bestaan van de TU/e had het toernooi dit jaar een feestelijk tintje en om dit niet ongemerkt voorbij te laten gaan kregen alle deelnemers een leuk petje uitgereikt met het embleem van de TU/e. De deelnemers waren in 13 leeftijdsgroepen ingedeeld, één voor elk geboortejaar van 1986 t/m 1998. Elke deelnemer speelde in zijn of haar eigen leeftijdscategorie negen partijen met een speeltempo van 20 minuten per persoon per partij. De combinatie werd vertegenwoordigd door Joris, Luc en Jeroen alle drie uit ’96, Maurice ’93, Koen ’92, Chantal en Egbert ’90 en Paul ‘87. Helaas kon Robin Swinkels, kampioen van 2005 in de leeftijdcategorie ’89, niet aanwezig zijn om zijn titel te verdedigen omdat hij acte de présence moest geven bij een voor hem belangrijk toernooi in Hoogeveen.

Om 11:00 uur opent toernooidirecteur Jos Schlangen het toernooi en heet alle deelnemers uit binnen en buitenland, zo’n 500 in totaal, welkom en kon het toernooi beginnen.

Joris heeft als jongste deelnemers van de groep drie punten weten te behalen in zijn eerste NK rapid en dat is een mooie prestatie in dit sterke deelnemersveld. Jeroen heeft zijn score van 3 winstpartijen in 2005 weten te verbeteren door 4 partijen op zijn naam te zetten. Luc heeft met als Jeroen 4 punten weten te behalen en daarmee ten opzichte van 2005 een half punt meer behaald, leuk detail is dat twee partijen met patstelling door zijn tegenstander zijn geëindigd. Egbert en Koen hebben goed partij gegeven door respectievelijk 5½ en 6 punten binnen te halen en behaalden daarmee de gedeeld 5e en 6e plaats in hun leeftijdcategorie. Paul met 4 en Maurice met 7 winstpunten behaalden de vierde plaats in hun leeftijdscategorie. Elke ronde werden er 8 partijen op elektronische borden gespeeld die via een groot scherm gevolgd konden worden. In de derde ronde werd de partij van Maurice tegen Gert-Jan Rauw op het eerste digitale bord gespeeld, het werd remise.

De combinatie heeft ook dit jaar weer een Nederlands Kampioen Rapid;

Chantal van Eijk, meisjeskampioene NK rapid 2006 in de leeftijdscategorie ’90.

In de zesde partij moest Chantal het opnemen tegen haar ‘eeuwige’ rivale Yvette Muhren en in na een spannende partij wist ze Yvette tot overgave te dwingen en daarmee de titel op haar naam te zetten (wellicht met mentale steun van haar vriend Michel)

Michel en Chantal

Voor de combinatie was het zonder meer een dag waar met gepaste trots op teruggekeken mag worden.

door Ralph Bakens

Hieronder een fotoimpressie van de combineerders:
Paul Hanique

Chantal van Eijk en Egbert Clevers

Koen Schlangen

Maurice Swinkels

Luc van Hout

Joris Piree

Jeroen Bakens