NK jeugdsnelschaak 2009

3-10-2009 toernooi site

Na 7 jaar was het NK snelschaken weer bereikbaar. De laatste keer dat er spelers van onze vereniging mee deden was in 2002 toen het toernooi ook in Bunschoten werd gehouden net als vandaag. In de tussentijd werd het toernooi in Friesland gespeeld. Het aantal deelnemers was zo drastisch terug gelopen dat men toch maar weer het midden van het land op zocht. Helaas was de deelname toch niet zo groot. Waarschijnlijk moet het weer op de agenda komen bij menige schaker uit het zuiden; er waren geloof ik maar 4 Brabanders aanwezig.

Onder hen Maurice in de B-groep en Jeroen in de C-groep.

Maurice speelde eerst 9 ronden zwitsers in de gezamenlijke AB-groep. Hij plaatste zich voor de finalegroep van de B en streed in de laatste ronde voor de 2e plaats. In een spannende partij verloor hij net en dacht toen 4e te worden. Het bleek nog net 3e te zijn.

Jeroen had een zwaarder toernooi, maar dat wist hij. In de voorronde werd hij voorlaatste met 1 punt in 9 ronden zwitsers en kwam daarmee in de 2e groep. Jeroen verbaast altijd. Zo ook nu. Iedereen wist dat Jeroen het ook nu moeilijk zou krijgen. Maar hij kreeg de geest en ging netjes ontwikkelen en zijn tijd goed verdedigen. Na drie ronden stond hij boven aan met 3 uit 3!! In ronde 4 en 5 waren er alle kansen maar lukte het net niet. Daarna was het afgelopen en uiteindelijk werd het 3 uit 9.

Een leuke en leerzame dag in het mooiste schaakgebouw van Nederland.