Open NBSB snelschaaktoernooi voor clubteams

24-2-2007

Met twee teams waren we present op de open Brabantse snelschaakkampioenschappen voor teams. Team 1 was het sterkste team ooit gevormd bij de Combinatie waarschijnlijk. Het deelnemersveld was sterk bezet en volgens de lijst waren er twee IMís onder de deelnemers. En deze speelden beide bij de Combinatie. Hoewel Robin nog geen IM is, vond de organisatie toch dat ze hem zo moesten aanmerken omdat hij het binnenkort zal zijn. En de hoogste ratinghouder Fans Cuijpers zat op bord 1. Voeg daar nog de topscoorder van de promotieklasse op bord 1 bij: Rob Aarts met 5 uit 5 en je denkt dat bord 4 niet meer ter zake doet. Dat dachten John Lommus en ondergetekende ook zodat we samen wel dit laatste bord zouden bemannen.

Maar het liep niet zoals we hadden gedroomd. Allereerst ging het om bordpunten en niet om matchpunten. Dus bord 4 telde wel degelijk mee en daar zaten toch af en toe flinke knoepers van spelers met een forse rating. Daar kwam bij dat Robin blijkbaar Moskoud nog in de benen had want hij liet veel punten aan de tegenstanders. Ook Frans was niet helemaal tevreden en Rob begreep er vandaag niet zo veel van zei hij zelf. Tja en bord 4 waren de echte reserves.

Nee dan het tweede team. Zij hadden de doelstelling om dicht bij het eerste team te spelen en dat lukte af en toe aardig. Onder leiding van Stefan scoorden met name Maurice en Paul er driftig op los en ze naderden op zeker moment het eerste team op een half puntje. Koen en Stefan vulden goed aan.

Ook al was het resultaat van het eerste team iets minder dan verwacht, het was een leuke dag en prettig om in deze samenstelling te spelen. Eindhoven werd kampioen, nadat ze van ons verloren hadden met 1,5-2,5 waarbij ze nog goed weg kwamen. Het 1e team eindigde op de 7e plaats. Het tweede team overtrof zichzelf met een formidabele 13e plaats in een deelnemersveld van 32.

door Jos Swinkels