Brabantse snelschaak kampioenschappen 2006

9-1-2006

Een stoet van vier autoís ging vanuit Asten op weg naar Waalwijk op zondag 8 januari. We hadden drie spelers op de Brabantse kampioenschappen voor E-spelers (Luc, Julia en Jeroen), waarvan in een ander verslag de highlights verteld worden.

Tegelijkertijd werden ook de Brabantse kampioenschappen snelschaak gehouden. Hier deden Koen, Sjors, Paul, Richard, Ralph en Stijn aan deel. Na een dagje snelschaken hebben alle spelers een kleine 20 potjes achter de rug, dus het is een soort halve marathon.

Richard heeft al redelijk wat toernooiervaring en kwam ook heel goed door de voorrondes heen, waardoor hij ís middags in de finalegroep van de D-groep speelde. Dit was echter een maat te groot voor hem, maar hij bleef vechten.

Sjors, Paul, Ralph en Stijn vonden het heel leuk om ook een keer een Brabants toernooi te spelen. In de diverse voorrondes konden ze ook allemaal regelmatig een puntje noteren. Dit ging ook zo in de middaggroep. Tussen de bedrijven door zag ik de rode truien zelfs nog hier en daar bezig met een kaartspelletje, dus ze hebben hun vriendjes uit de diverse streken in Brabant ook al gevonden.

Koen speelde voorrondes met nog diverse nullen op zijn lijstje, maar hij kwam toch in de finale-groep terecht. Kennelijk kwam hij nu pas goed op dreef want de nullen bleven weg. Hij wist revanche te nemen op Ivo Kok uit Roosendaal die hem meerdere malen achter elkaar verslagen had. Koen won met een dame-offer gevolgd door een stikmat. Hij speelde alleen remise tegen Anne en Erik-Jan.

Uiteindelijk bleek hij samen met Anne op een gedeeld eerste plaats uit te komen. Er moesten beslissingswedstrijden aan te pas komen om het kampioenschap op te eisen. In twee heel spannende potjes wist Koen uiteindelijk te winnen van Anne en werd Brabants kampioen.
Gefeliciteerd !!

door Jos Schlangen