NBSB jeugdclubcompetitie

15-1-2006C-team plaatst zich voor finale en D-team eindigt in de middenmoot

C-team Het C-team werd met drie overwinningen eerste in haar groep en plaatste zich als favoriet voor de finale. Het team won overtuigend met 4-0, 3-1 en 3-1 haar wedstrijden. In de eerste wedstrijd werd vrij gemakkelijk gewonnen van Rochade uit Tilburg, tegenwoordig zonder kopman Dirk van de Bosch.
In de tweede wedstrijd moest er harder gestreden worden. Er was veel tijd nodig op alle borden omdat het niet gemakkelijk was tegen Pion 2. Maurice was als eerste klaar met winst. Luuk moest er voor werken maar kwam er met kracht door. Koen stond de hele tijd beter maar het voordeel verminderde langzaam aan. In een gelijke stelling dacht Koen te moeten forceren en dat liep verkeerd af. Zijn tegenstander speelde de partij keurig uit. Thijmen heeft even tijd nodig maar voert zijn stelling geleidelijk naar winst.
De laatste wedstrijd was tegen het vooraf gevreesde HMC 1. Normaal goed voor een toppositie, maar de Bosschenaren werden met 3-1 terug gewezen. Daarmee plaatste HMC zich dan ook niet voor de finale. In deze wedstrijd wilde Maurice te veel ruimte en moest dat bekopen met een mindere stelling die niet meer te repareren was.
In de finale ontmoeten we naast Pion 2, twee sterke teams: D4 en Pion 1.

C-team	Rochade	Pion 2	HMC 1
Maurice	1	1	0
Luuk	1	1	1
Koen	1	0	1
Thijmen	1	1	1
	4-0	3-1	3-1


D-teamHet D-team speelde met 12 teams om vier finaleplaatsen. Vooraf wisten we dat dat een (te) zware opgave zou worden. Maar toch, de mannen speelde verdienstelijk. De eerste wedstrijd werd gewonnen met 3-. Als beloning mocht in ronde twee aangetreden worden tegen het sterrenteam van Den Bosch: geen kans. Garde was in ronde 3 ook een maatje te groot (1-3), maar in ronde 4 was er het derde van Den Bosch als tegenstander: 2-2 een prima score. Team 4 van Den Bosch ging er met 3- af in ronde 5. Eindresultaat: 2 uit 5 en een uitstekende 50% score. Opgemerkt mag worden dat Stijn de pattruc twee keer kon toepassen en daarmee de remisekoning van het team lijkt.

D-team	Waalwijk  HMC 1	Garde	HMC 3	HMC 4
Richard	1	  0		0	1
Luc	1	  0	0	0	1
Ralph	1	  0	0	1	1
Stijn		  0		1	
	3-	  0-4	1-3	2-2	3-

door Jos Swinkels