nbsb E-teams kampioenschap Waalwijk

10-4-2005

Met 4 jonge mannen uit de E-groep (tot 10 jaar) vertrokken we om 08:15 vol goede moed naar Waalwijk om deel te nemen aan het E-kampioenschap voor teams. Het kampioenschap was verdeeld in twee groepen: E-hoog voor spelers vanaf stap 3 en E-laag voor de stap 1 en stap 2-spelers. De Combinatie werd in deze laatste groep onder de bezielende begeleiding van Jos Schlangen vertegenwoordigd door Coen, Luc, Ralph en Jeroen op respectievelijk bord 1, 2, 3 en 4. In totaal moesten er twee keer drie ronden worden gespeeld tegen EGS uit Goirle, SV Oisterwijk en HMC uit Den Bosch.

De eerste ronde tegen EGS uit Goirle werd zonder al te veel tegenstand gewonnen. EGS bleek uiteindelijk de makkelijkste tegenstander, van de in totaal acht gespeelde partijen werd er slechts één afgegeven. HMC en de Combinatie waren meer aan elkaar gewaagd; in de eerste ronde werd de eer gered door Ralph terwijl tweede ronde dik gewonnen werd door toedoen van Coen, Luc en Jeroen.

De tweede ronde tegen SV Oisterwijk was bijna met 2-2 geëindigd ware het niet dat Luc na een sterke spel genoegen moest nemen met een pat-stelling. SV Oisterwijk bleek voor alle deelnemers te sterk, zij zijn dan ook op de eerste plaats geëindigd. Met een gelijk aantal MP-punten heeft De Combinatie toch de tweede plaats op HMC kunnen pakken op het aantal bordpunten (13½ tegen 12½) bijeen gesprokkeld door Coen (2), Luc (4½), Jeroen (3) en Ralph (4).

Na afloop zijn ze alle vier met een tevreden gevoel naar huis gegaan. Coen niet alleen tevreden maar bovendien in feeststemming, want zeg nou zelf: ‘het is toch fantastisch als je op je 9de verjaardag de tweede prijs in de wacht sleept’!!

door Ralph Bakens