Kerst toernooi Eindhoven

24-12-2005

Met maar liefst negen spelers van de Combinatie gingen op de dag voor kerst de Jossen en de moeder van Merel en Coen naar het Kersttoernooi in Eindhoven. We waren goed vertegenwoordigd in de C, D en E categorie.

Maurice en Koen speelden steeds aan de hoogste borden, echter Koen verloor 1 keer te veel en Maurice kwam met twee anderen aan het eind van de dag bovenaan de ranglijst met 5.5 uit 7. Bij de prijsuitreiking hoorde hij pas dat hij op weerstandspunten toch de eerste plaats had.

Ruben, Ralph, Richard en Ruud speelden in de D-categorie hun partijtjes. De nullen en de enen wisselden zich af , maar ze hebben allemaal van dit toernooi weer veel geleerd en toernooiervaring is belangrijk voor de ontwikkeling. Richard was met 4 punten de beste Combineerder in deze groep

Coen, Merel en Jeroen speelden in de jongste E-groep. Jeroen won de eerste drie partijtjes en was ontzettend trots op zichzelf, maar ja toen kwamen toch enkele nullen achter elkaar. Gelukkig wist hij de laatste partij te winnen waardoor ook Jeroen met 4 uit 7 de beste was van de rooie truien in de E-categorie. Ook Coen scoorde met 3.5 een goed toernooi. Het lukte Merel niet om iedereen met een herdersmatje te verrassen, maar ook zij scoorde toch nog 2.5 punten.

Op een kersttoernooi hoort natuurlijk ook een kerstman die iedereen verraste met een lekker mandarijntje, en na afloop kon je ook nog simultaan tegen de kerstman schaken. Coen vond wel dat de kerstman in Eindhoven er heel anders uit zag dan de kerstman in Someren.

Na afloop was er voor iedereen een prijsje en dat hadden sommigen niet meer verwacht.

door Jos Schlangen