Combinatie jeugdtoernooi 2006
         

home; invitatie groep; eindstand cat A/B; eindstand cat C; eindstand cat D; eindstand cat E; toernooi bestanden; toernooi 2005; toernooi 2004; toernooi 2003; toernooi 2002

11-6-2006Verslag

Merel Aarts De dinsdag voor het toernooi na afloop van de interne competitie hebben we aan de bar van de Klepel nog even alles doorgenomen voor het jeugdtoernooi. Alles leek geregeld, de zaal, de stukken, de financien, de catering, de wedstrijdleiding, we konden zelfs van een medeclublid een beamer lenen voor de voetbalwedstrijd van het Nederlands elftal. Er was 1 onzekerheidje: hoe zat het met het TV-signaal in de aula van het Varendonck. Helaas pindakaas bleek de volgende dag, bij een bezoekje ter plekke. Na het intoetsen van de woorden: ‘satelliet schotel asten’ in het venstertje van google kwam www.regiosat.nl meteen naar boven en na een paar telefoontjes stond er vrijdagmiddag een keurige leen-schotel op het dak van de school. Hiervoor uiteraard nogmaals onze hartelijke dank.

Omdat dit een thuiswedstrijd was deden er 12 Combineerders mee aan het toernooi, een record aantal.

Rob en Robin waren uitgenodigd om bij de topspelers mee te doen, met rating soms ver boven de 2000. Er was een ziekmelding in deze groep op het laatste moment, dat kan natuurlijk altijd gebeuren, maar veel erger was dat 2 spelers gewoon niet kwamen opdagen; schande ! Omdat het speelveld toen oneven was zei ons eeuwige jeugdlid Rob dat hij dan ook maar beter niet kon meedoen, waar wij begrip voor hadden. Er werd toen in een groep van 8 spelers een halve competitie gespeeld. De spelers waren allemaal aan elkaar gewaagd en Robin moest helaas ook enkele keren in het stof bijten. Een groot deel van de dag stond hij bovenin, en bij het ingaan van de laatste ronde moest hij winnen om het toernooi op zijn naam te schrijven. Helaas ging in tijdnood , of was het misschien ook wel de warmte, een stuk verloren. Een gedeelde tweede plaats samen met Thomas Trella uit Duitsland leverde ook wel weer een mooi zakcentje op. Roi Miedema uit Eindhoven werd de winnaar.

In de A/B categorie speelden Paul en Chantal om de punten, en zij hadden beiden kennelijk ook wat last van de warmte. Het was een kleine groep deze keer, en als Chantal een puntje meer gescoord had, had er een prijs aangezeten.

Koen en Maurice vochten onder het voetballen door in de C. Beiden deden het goed, want Maurice eindigde als eerste met 5.5 uit 7: Gefeliciteerd Maurice. Bij Koen ging de laatste ronde verloren dus nu net buiten de prijzen anders was er een tweede plaats voor hem weggelegd.

In de D-categorie waren Ralph, Richard en Ruud (de 3 R’s) present, maar zij konden door de dag heen niet zo heel veel punten bij elkaar gesprokkeld krijgen. Ralph is wel toernooitijger samen met Jeroen, die in de E-categorie vandaag 50% scoorde wat niet onverdienstelijk is. Maar Coen scoorde hier 4 punten en werd gedeeld 6e en er waren 5 prijzen, dus op een half puntje een grote beker gemist. Jammer, jammer.

Merel deed ook mee in de E-categorie en scoorde hier 1 puntje, maar zij heeft wel de allermooiste foto’s op de verschillende sites.

Het Nederlands Elftal tenslotte scoorde in de hele wedstrijd slechts 1 keer, maar dat was zat !!!

door Jos Schlangen