KNSB A/B jeugdcompetitie

3-9-2005

Of het nu een debuut was of niet, in ieder geval was het lang geleden dat een jeugdteam van de Combinatie in de KNSB A/B jeugdcompetitie speelde. In de promotieklasse moest ons team het opnemen tegen het sterke DJC uit Stein. Uit de eindstand bleek ook het krachtsverschil: - 3.

Op zich hebben we natuurlijk ook een aardig team en met vier borden weet je maar nooit, maar het verlies was groot en duidelijk. Wat gebeurde er.

Loran kwam al snel op voor hem onbekend terrein. Hij stak veel tijd in het ontdekken van de diverse valkuilen, die in de stelling aanwezig waren. Een van de penningen bracht hem op en materiaalverlies, met daarmee partijverlies was het gevolg.

Egbert had steeds licht voordeel en kreeg remise aangeboden. Maar hij speelde door met het oog op de andere borden. Hij deed dit verdienstelijk maar de boog werd te wijd gespannen. Hij kwam twee keer in tijdnood. De stelling was wel remise maar door tijdsdruk ging materiaal verloren. De partij was net niet meer te redden.

Robin liet te veel materiaal ruilen en de stelling is weinig uit het evenwicht geweest. Uiteindelijk moest hij in herhaling van zetten berusten om niet achter te komen.

Chantal koos in de opening voor een dubieus alternatief om de theorie te omzeilen. Dat was geen goed plan en ze kwam ook meteen erg slecht te staan. Later in de partij werd de stelling toch weer speelbaar maar de zware tijdnood resulteerde in foutjes die niet meer te herstellen waren.

door Jos Swinkels