KNSB jeugdclubcompetitie

19-12-2009Ronde 7 en 8 Meesterklasse A/B.
Uitslagen en standen

Het AB team Na vroeg naar bed te zijn gegaan (ik in ieder geval) stonden we ook verschrikkelijk vroeg op en gingen we naar het al een beetje vertrouwde centrum van Amersfoort. De eerste ronde moesten we tegen Messemaker, een ploeg waarvan we wisten dat ze met een goede opstelling zouden komen waartegen we wel een kans maakten. Ik moest zelf tegen Henk-Jan Evengroen en opende met 1.b3. Na een mooie, korte aanval van H-J verloor ik een paar houtjes en de wedstrijd. Ondertussen had Marieke in een korte wedstrijd van alles afgeruild tegen Talitha Munnik en remise aangeboden. Maurice speelde tegen Peter Ypma een hele spannende Siciliaan maar verloor ergens een stuk en daarmee de partij. Commentaar van Thijmen over zijn partij: ‘ik won een pion in de opening, hij verloor langzaam zijn compensatie en uiteindelijk gaf die pion de doorslag.’ Dus een pijnlijke 2,5-1,5 waardoor we de tweede wedstrijd nog moesten knokken om niet te degraderen.

Koen en Maurice Toen we de indeling hoorde konden we bijna huilen want we moesten tegen Schaakmaat, de tweede gerate-ploeg met gemiddeld 300 ratingpunten meer. Ikzelf was snel klaar want Armen Hachijan had net een paar zetten verder gerekend in zijn aanval en won. Maurice nam mijn opening van de eerste ronde over omdat hij tegen Tom Meurs moest en dacht dat 1.b3 dan wel een solide opening was. Dit bleek waar en het werd remise zonder beide echte kansen kregen. Thijmen mocht tegen Stefan Kuijpers. In een Sveshnikov offerde Thijmen een pion voor goede remise kansen. Deze kansen bleken echter te klein. Intussen was Marieke verwikkeld in een strijd met Stefan Colijn. Ze werd steeds verder weggedrukt en haar dappere pogingen om de partij te redden bleken niet te mogen baten. Na een korte pitstop bij de Burger King komen we weer thuis, nog in het ongewisse over een mogelijke degradatie.

Uw fantastische verslaggever en 5e bord speler Koen. Thijmen en Marieke

Naschrift

De Combinatie is op de laatste speel dag geduikeld van een ongedeelde vierde plaats naar een gedeelde negende plaats van in totaal 16 teams. Op bordpunten staan ze echter twaalfde met een hal bordpunt verschil op nummer elf. Er kunnen vijf ploegen degraderen, dus in principe zal De Combinatie degraderen naar de Promotieklasse. Of dit ook gebeurd hangt onder meer af of de kampioen van de Meesterklasse C zal gaan spelen in de A/B klasse.