KNSB jeugdclubcompetitie

18-11-2006AB-team tweede na ronde 5.
De uitslagen en standen komen op de KNSB site

Zaterdag 18 november 2006; op een mooie plek vlak bij de uiterwaarden aan de rand van Arnhem worden ronde 4 en 5 gespeeld.

Combinatie staat een punt achter op SMB en Veenendaal. En wie staat er op het programma: juist Veenendaal. Op bord 1 gebruikt zoals gewoonlijk Robin nogal zijn tijd; hij kan moeilijk voordeel vinden. Egbert heeft de hele partij een prettige plus. Chantal komt ook lekker uit de opening en goed te staan. Paul heeft het moeilijk. Ook Paul gebruikt zijn tijd maar het wil niet zo lukken. Hij blijft in lastige penningen staan en dat blijft dus risicovol.

In het eindspel komt Robin uiteindelijk beter te staan en kan de partij snel uittikken. Egbert kan het voordelige eindspel mooi tot winst voeren en is niet van zijn stuk gebracht door de talloze remiseaanbiedingen die zijn tegenstander in petto had. Chantal investeerde tijd maar dat leverde niet de goeie zetten op. Ze liet haar stelling kapot slaan en verloor. Paul kreeg hulp van zijn tegenstander en won een stuk. Dat betekende dat hij in een eindspel kwam met een kwal meer, maar niet te winnen was: remise dus en een 2 - 1.

In de middagpauze moesten we even de uiterwaarden verkennen. Lekker buiten de boterhammen opeten in de buitenlucht met een forse bries en de nodige garnering op de grond. We moesten echt slalommen om de droge en minder droge achterblijfselen van de paarden en andere wilde beesten te vermijden.

In de middageditie speelden we tegen de Cirkel uit Ede. Robin kwam prettig te staan. Egbert stond ook smiley omdat hij in de Clevers-variant terecht kwam (waar ik nog steeds niets van begrijp). In ieder geval moest zijn tegenstander uitgebreid in de denktank. Chantal was op revanche belust want ze begon de vloer aan te vegen met haar tegenstander. En ook Paul deed goede zaken. Dat zag er goed uit en het was wachten waar het het eerste prijs zou zijn. Paul dus. Chantal volgde meteen en even later had ook Robin gewonnen: 3-0. Egbert wilde niet achterblijven en voelde zich misschien wel opgejaagd. In ieder geval begon hij erg snel te spelen. Daar zaten op zn minst enkele dubieuze zetten bij en hij kwam verloren te staan. Hij bleef nagenoeg tempo spelen en stond een zee van tijd voor maar kon de stelling niet meer redden: 3-1.

Na deze ronde hebben we de 2e plaats stevig in handen.

door Jos Swinkels