In memoriam: Tom Wijnen

6-6-2006

Tom Wijnen Afgelopen week kregen we het bericht dat Tom Wijnen op 55 jarige leeftijd plotseling is overleden.

Een schok voor iedereen.

We kennen Tom als een levenslustig persoon. Spontaan, vol humor en altijd oplossingen aandragend. Veel mensen kenden Tom, want hij was graag gezien en actief op vele plaatsen. Hij was nadrukkelijk aanwezig, nooit te lang want er moesten nog meer dingen gedaan worden. Hij had het druk. Dit was in het schaken zo, maar ook buiten het schaken. Hij wilde vooruit.

We kennen Tom allemaal alhoewel hij niet zo vaak op de club kwam. Een kleine 20 jaar geleden kwam ik bij de schaakclub en toen was Tom al een legende. Hij hoorde bij de eerste leden van de club.
Ik kon hem niet overhalen om vaker te komen schaken. Alleen de externe partijtjes bleef hij spelen. Elk jaar weer.
Ook daarin was hij bijzonder, had hij zijn eigen herkenbare stijl en stond heel aanvallend spel bekend als typisch Tom Wijnen. Iedereen kent hem van de korte partijtjes. Gewonnen of verloren maar er was spektakel op het bord geweest. Hij offerde graag. En als de vraag kwam waarom hij niet op h7 had geofferd, antwoordde hij: er stond niets! En dan was hij soms weer weg voordat je hem eigenlijk gezien had.
Tom stond bekend om zijn verhalen. Iedereen kan zo enkele van de anecdotes van Tom vertellen. Of de moppen, die hij ook altijd klaar had en ook in zijn stijl.

We verliezen een bijzonder en markant schaaklid. We zullen hem allemaal missen.

We wensen zijn familie veel sterkte toe met het veel te vlugge heengaan van Tom.

door voorzitter Jos Swinkels namens sv de Combinatie