Het Höllekes toernooi

10-4-2005

Bij het Höllekes toernooi waren in totaal 58 kinderen, waarvan er 5 van de Combinatie uit Asten waren. Dit waren:Sjors, Richard Felius, Paul, Julia en Merel.

Je had een A,een B, een C en een D groep. En in groep D moest je twee keer tegen elkaar spelen.

Als je klaar was met je partij, kon je vrij schaken of schaken tegen de beer:jij kreeg dan 5 minuten en de beer 1 of 2 minuten, en als je een potje won verdiende je een of twee snoepjes. En in de pauze kreeg je een zakje chips en limonade.

Op het einde van de dag waren in sommigen groepen de punten dicht bij elkaar. Het was heel spannend wie met de bekers naar huis gingen. In groep B was Sjors dertiende geworden met 4,5 punten. In groep C was Richard tweede geworden met 7,0 punten en hij won een mooie beker. Paul was negende geworden met 4 punten. In de D groep was Merel vierde geworden met 6,0 punten en Julia was tweede geworden met 11,5 punten en ook Julia had een mooie beker gewonnen.

Er waren ook medailles per leeftijdscategorie alleen Julia had pech want zij had al de beker gewonnen dus kreeg zij geen medaille al was zij eerste in haar leeftijd. Merel had geluk zij werd eerste bij de zeven jarige dus die ging met een medaille naar huis.

Na afloop was er een loterij en kreeg iedereen nog een mooi prijsje. Het was een heel gezellig en spannend toernooi, het volgend jaar zullen zeker weer een aantal spelers van de Combinatie ernaar toe gaan.

door Julia