HMC toernooi

19-2-2006

Omdat Jos Schlangen niet kon blijven en daarmee niet het verslag kon maken vanwege familiaire verjaardagverplichtingen mag ik deze keer iets van de belevenissen van vandaag vertellen. Toen ik halverwege binnenkwam zag ik dat onze coach alleen in de zaal van de C,D en E-spelers was geweest. Na ronde 3 had het C team de volgende score: Koen 3, Maurice 2½, Luuk 3 en Thijmen 2. Jeroen had er ook 2 en Ralph had er 1. Chantal, speelster bij de A/B, had een puntje gekregen van de bye maar nog niet door eigen kracht gescoord.

Met de komst van de nieuwe coach kwamen er ook enkele nullen en halfjes tussendoor…..

Bij de D en E moeten Ralph en Jeroen nog de nodige ervaring opdoen. Toch haalden beide 4 uit 9. Dat is ongeveer hetzelfde als tijdens de vorige BC’s. En dat is niet slecht als je bedenkt dat het HMC-toernooi toch altijd sterk bezet is met extra deelnemers uit het midden van het land.
Koen en Maurice hielden goed vol t/m ronde 7 met resp. 5½ en 5 punten. Ronde 8 en 9 had voor beide heren niet gespeeld hoeven worden want punten werden niet meer gehaald. Kan gebeuren. Toch viel Koen nog in de prijzen met een 5e plaats.
Luuk scoorde nog wel 2 punten en kwam op 6½ en Thijmen op 5½. Daarmee was de volgorde van de eindstand precies de opstelling van de laatste wedstrijd.
Chantal scoorde scoorde onder de nieuwe coach beter; na de slechte start nog 3 uit 4, werd gedeeld beste meisje en ontving daardoor nog een zware geldprijs.

door Jos Swinkels