NK schoolschaken voor de onderbouw

13-06-2010

 Jeroen Bakens, Daan Cortenbach, Tristan Cvetkovic en Joris Pirée.
Het schoolschaakteam van het Willibrordus gymnaium in Deurne is 3e van Nederland geworden bij het NK schoolschaken voor de onderbouw.

De Nederlandse schaakbond experimenteerde met een nieuw opzet. De regionale voorronden werden gespeeld op de traditionele schaakborden met de spelers tegen over elkaar.

In het verleden werd dan in Nederland een plaats gekozen waar de wedstrijden tussen de regionale kampioenen dan werden gespeeld. Dit jaar werd dit voor het eerst via internet gespeeld. Op de schaakcommunity Playchess werden de wedstrijden op school of thuis tegen de tegenstanders gespeeld. Willibrordus gymnaium deed dit zo goed dat het team eerste werd in zijn poule. De finale werd afgelopen zaterdag op de High Tech Campus in Eindhoven gespeeld. De vier spelers van elk team hadden een laptop en speelden tegen een ander team ergens anders in de zaal met ook vier laptops. De tegenstand was hier wel zwaarder. Uiteindelijk behaalde het team brons en teamcaptain en oud Willibrord gymnasiast Paul Hanique was tevreden over zijn pupillen.

Voor het Willibrord kwamen in de strijd Jeroen Bakens, Daan Cortenbach, Tristan Cvetkovic en Joris Pirée.
Coach Paul Hanique