Dieren 2006

23-7-2007 t/m 2-8-2007: toernooi site

Dieren, dinsdag 24 juli

Het toernooi in Dieren wordt dit jaar gespeeld door Koen en Maurice in de B-groep. Chantal en Michel Kerkhof in de A-groep (beide een rating van +-1650) en Karel die zijn 1ste toernooi in de C-groep speelt. We zijn met zín allen neergestreken op de camping IJsselstrand in Doesburg.

Vandaag de eerste ronde van een hopelijk mooi toernooi voor ons allen. Helaas waren de resultaten van vandaag niet om naar huis te schrijven.2 halfjes voor Maurice en Michel. Karel, Koen en Chantal verloren. Allereerst de partij van onze Karel die zijn eerste echte toernooi speelde. Karel speelde alles volgens het boekje maar ging toen naar 1 foute zet hard ten onder. Koen speelde een fameuze c6 om een vork op c7 eruit te halen. Stelling na zet 40 van zwart ( 40 Ö. g6 ) Helaas kon het paard nog steeds naar het veld c7 toe en toen was het snel beslist. Maurice kon door zijn bekende naam remise afdwingen en daar was zijn tegenstander in tijdnood dankbaar voor. Chantal stond zeer goed, maar toen even de concentratie weg was gaf ze een stuk weg en was de partij verloren. Michel had vandaag de meest grappigste en ook de meest domste partij van allemaal. De arbiter verklaarde de partij verloren terwijl hij toch echt de 40 zetten had gehaald. Na de partij nagespeeld te hebben om te controleren of de 40 zetten echt gehaald waren had Michel bij de hoofdarbiter een half punt afgedwongen ( met hulp van Chantal ) Onlangs dit alles stond er een interessant eindspel op zijn bord.

Dieren, woensdag 25 juli


De Chicago Defense tegen het Morra gambiet Michel en Koen hebben gewonnen. Maurice heeft vandaag gewonnen gestaan dankzij de snelle maar krachtige voorbereiding van Michel die Maurice in de ochtend kreeg. Daardoor kreeg Maurice een goede voorsprong in de opening maar omdat Lucia een mattrucje die hij niet gezien had verloor hij. Chantal en Karel hebben verloren.Dieren, donderdag 26 juli


Michel had vandaag een makkelijke remise, zijn tegenstander ruilde alles af en weigerde 2 maal een remise aanbod. Er kwam een toreneindspel op het bord wat Michel met gemak op remise hield. Deze stelling kwam op het bord na 
1.b3 d5  2.Lb2 e5  3.Lxe5 Pc6  4.Lb2 Lc5  5.Lxg7 Le5   
6.Lxh8 Lxa1. Karel heeft in deze stelling zwartHij had 32 minuten van zijn tijd gebruikt terwijl zijn tegenstander nog maar liefst 20 minuten over had. Maurice won vandaag van het theoriemonster van Cloetness (oftewel de trainer van familie de Cloet) Koen speelde vandaag remise tegen Harry Wubs omdat hij het eindspel op remise hield met een pion minder. Chantal kwam ook vandaag niet van de lelijke nul af omdat ze verloor tegen een 1850+speler. Vandaag leerde Karel van een oude man een knap stukje schaakwerk. Hij leerde Karel zijn geheime wapen door een loper op b2 te zetten die stiekem naar g7 kijkt en daardoor erg gevaarlijk kan zijn. Dit trucje speelde de man als sinds 1989. Zie diagram.

Dieren, vrijdag 27 juli


Koen mocht vandaag aantreden tegen meneer Pruijssers, hij won in een mooie partij. Nu kan hij voortaan zeggen dat hij van Pruijssers heeft gewonnen. Jammer genoeg was het niet Roeland maar vader Henk. Maurice zag vandaag niks van het schaakbord en verloor. Waarschijnlijk omdat de tegenstander een Ninia Turtle naast zijn bord had staan die Maurice een beetje afleidde. Karel kreeg vandaag zijn 1ste winstpartij. Hij won van Dorinde Biersma. Hij verwachtte aan de naam te zien een lief, klein en schattig meisje maar alles was in werkelijkheid het tegenovergestelde. Michel verloor vandaag onnodig tegen een 2100 speler. Hij had het eindspel eigenlijk makkelijk kunnen keepen als hij een mat truckje niet over het hoofd had gezien. We gingen vandaag met zín zessen met de veerpont deze route was namelijk veel korter en wel interessant vooral omdat de koeien en de schapen gewoon over het pad van de dijk liepen. Het lukte Chantal vandaag weer niet om te winnen daarom ging ze ís avonds samen met haar zusje Elise naar de bingo om daar meer geluk te vangen. Helaas lukte dat ondanks de gezellige avond ook niet. In de tussentijd werden Maurice, Michel en Koen die avond heel goed verwent door Karel de pizzabakker. Ze hadden zo veel pizzaís gegeten en daardoor kunnen ze de hele week geen enkele pizza meer zien.

Dieren, zaterdag 28 juli


Vandaag de dag hadden we er een paar supporters bij. Jos Swinkels en Embert Berkers van de club De Combinatie kwamen even langs om te kijken. Dat dat goed was voor de mentale steun bleek wel te zien aan de totaal gehaalde score. Koen en Maurice wonnen beide zeer vlot hun partij. Het behaalde punt van Koen was wel opmerkelijk tegen Onno Kampman omdat hij namelijk de hele partij een pion achter had gestaan. Ook won Karel zijn 2de punt tegen Gerard Hendriks. Deze man kon er niet tegen dat Karel zoín goede zetten speelde en was zelfs zo kwaad van de gespeelde zet van Karel dat hij het propje dat hij in zijn hand had van kwaadheid hard in de lucht gooide en daarbij Karel woedend aankeek.
Michel kreeg vandaag een zeer goed voorbereide Jeanine de Cloet tegen over zijn bord. Dit vond hij zo angstaanjagend dat hij al op zet 5 remise aanbood. Dit nam Jeanine niet aan. Maar toen ze eenmaal uit de voorbereide theorie van Jeanine waren werd het alsnog voorspoedig remise. Chantal had vandaag weer eens pech en miste een mooie combinatie met een dameoffer erin door deze verliespartij blijft ze nog steeds op de 0 punten staan.

Dieren, zondag 29 juli


Op deze regenachtige rustdag hadden Maurice en Koen het hier op de camping wel even gezien. De rest had zich prima vermaakt door spelletjes te doen een beetje voor te bereiden en een paar dvdís te kijken. Karel had vandaag veel honger en maakte 20 knakworstjes klaar waarvan hij er zelf maar liefst 18 op at! Natuurlijk met lekker veel slasaus.

Dieren, maandag 30 juli


Koen met zwart moet eeuwig schaak geven om mat op h8 te voorkomenVandaag was het een wisselvallige dag. Gewonnen stellingen werden opeens weggeven. Dit in zowel positieve als negatieve zin. Chantal en Koen hadden allebei een goede stelling met materiaalvoordeel, Koen stond zelfs volgens de computer + 8.6 helaas lukte het niet om te winnen. Chantal verloor. Koen moest met eeuwig schaak remise afdwingen. Karel kon het in grote tijdnood niet meer bolwerken. Maurice had een stelling waar hij zijn tegenstander en hij niet meer verder konden. Het werd dus remise. Michel had vandaag een gelukje. Hij speelde tegen de enigste titelhoudster van de groep en stond totaal verloren. Geluk bij een ongeluk gaf zijn tegenstandster een belangrijke pion weg en bood ze meteen remise aan. Gretig nam Michel dit aan.

Dieren, dinsdag 31 juli


Wit speelde als laatste zet Dd2, en zwart speelde toen Dh6 g7! Het duurde toen ook nog enkele zetten voordat er materiaal geÔncasseerd werdVandaag haalden we een monsterscore. Karel was helaas de enigste die verloor in grootste tijdnood. Koen speelde een gŲring gambiet en kwam daarmee goed uit de opening. Zijn 1800 gerate tegenstander was blijkbaar niet op de hoogte van de theorie. Koen won al snel een vol stuk en zijn tegenstander hield het toen meteen voor gezien. Maurice zijn tegenstander maakte een fout in het middenspel en Maurice profiteerde hier dankbaar van. Chantal had vandaag MrBye tegenover zich, en kreeg zo een punt cadeau. Michel won een leuke aanval partij en sloeg tijdens de tijdnood toe.

Dieren, woensdag 1 augustus


Michel moest vandaag aantreden tegen Stefan Colijn, een bekende in de Brabantse jeugd. Hij offerde een kwal voor veel aanval alleen ging ten onder toen hij in tijdnood verkeerde en speelde daarom niet meer de beste zetten. Koen won ergens in het middenspel een kwal wikkelde vervolgens af naar het eindspel Chantal heeft hier de zet 23Öe4! gespeeld en maakt hiermee een 3-dubbele aanvalen won daarmee met nog een klein beetje moeite zijn partij in een gewonnen pionneneindspel.
Karel verloor ondanks de goede support van de trainers John en Robin. Karel speelde zijn pionnen te snel naar voren en kreeg te veel zwaktes waarvan zijn tegenstander profiteerde. Karel wilde nog wel doorspelen tot minimaal de 80ste zet, wat hem ook gelukt was omdat de tegenstander te veel stukken wilde halen aan de overkant.
Chantal had vandaag een welverdiend punt binnengehaald zie ook in de stelling hiernaast:

Dieren, donderdag 2 augustus


De laatste dag van het toernooi is aangebroken dat valt ook te merken aan de scores en de snelheid waarmee deze behaald werden. Je ziet dat er vooral deze ronde veel remises vallen. Dat geschiedde eveneens ook bij Koen ís partij. Hij stond beter maar wilde zijn geldprijs verzilverd zien. Dus bood hij remise aan en heeft daarmee een mooie score gehaald van 6,5 uit 9 en een mooie geldprijs verdiend. Chantal heeft dit toernooi heel veel pech gehad met de loting van haar tegenstanders. Zo ook vandaag. Ze kreeg een op papier een 2051 speler tegenover haar. Maar dit werd nooit werkelijkheid. Dat gebeurde niet omdat haar tegenstander niet was op komen dagen. Misschien omdat hij vergeten was dat de klokken vandaag al om 11 uur aangingen. De echte reden zullen we nooit te weten komen omdat na een uur het papiertje getekend was. Michel speelde vandaag een makkelijke remise tegen Elmar Hommes. Hij kreeg een Philidor op het bord met een klein plusje toen bood hij toch maar remise aan omdat Chantal al klaar was en er niet echt veel eer meer te behalen viel, alleen een paar ratingpunten. Voor Michel is dit toernooi goed afgesloten met een mooie score van 4,5 uit 9 met een goede ratingwinst. Ook al had hij zelf wat meer verwacht van zijn partijen. Maurice gaf een stuk weg en gaf toen meteen op tegen Henk Pruijsers. Maurice vond dit toernooi niet zo goed gaan zo zegt hij zelf. Hopelijk gaat zijn toernooi in Hengelo voor meer plezier zorgen. Karel kreeg vandaag een te sterke tegenstander tegen. Hij gaf evenals Maurice een stuk weg en daarmee had Karel het voorgezien gehouden. Toch was dit toernooi voor Karel geslaagd, vooral omdat dit zijn 1ste toernooi was. Ook heeft hij met dit toernooi een goede ervaring opgedaan.
Hieronder volgen de directe links naar de resultaten van de combineerders:

Chantal (reserve groep A)resultaten
Michel (reserve groep A)resultaten
Maurice (reserve groep B)resultaten
Koen (reserve groep B)resultaten
Karel (reserve groep C)resultaten