Brabantse kampioenschappen teams.

19-2-2005

Soms zit het mee en soms zit het tegen. Deze keer was de 2e plaats het doel en dit werd gehaald maar het was met de hakken over de sloot. Met een minimaal verschil werd Wolstad uit Tilburg achter ons gelaten. Dan lijkt het mee te zitten. Maar het tegendeel was het geval. Wat was er aan de hand.
Na de eerste wedstrijddag werd de stand aangevoerd door het Combinatie-team. Maar dat was geflatteerd. We moesten immers nog tegen het sterke HMC dat onverslaanbaar leek.We zouden (normaal gesproken) gelijk komen in wedstrijdpunten met Wolstad. De bordpunten zouden dan de doorslag geven. Het verschil was 7 punten, waarbij Wolstad minimaal 7½ moest inlopen met nog een wedstrijd tegoed. Of anders gezegd, ergens moest een punt vandaan komen voor ons; of door onszelf tegen HMC of Wolstad moest in twee wedstrijden minimaal een punt laten liggen.
Bas, Maurice, Koen en SvenDe eerste tegenvaller voor ons team was dat HSC niet komt opdagen!
HSC had zich wel afgemeld. Het team kon onmogelijk aan de gewijzigde opzet van de NBSB organisatie voldoen. Daarmee waren de eerste vier punten voor Wolstad binnen. Er resteerden nog 3 bordpunten verschil.
Het tweede nadeel was dat HMC mogelijk een beetje bang was voor ons en deze keer met een versterkt team tevoorschijn kwam; Daniel Schenkeveld werd op bord 2 ingezet ten koste van Jiri Obels. Onze aandacht ging vooral naar de andere wedstrijd waar het aan De Pion was om minimaal een bordpunt te pakken tegen Wolstad. Het derde nadeel was dat Pion wegens ziekte van spelers verzwakt aan de start was verschenen. Maar Erik Jan, van bord 3 naar 1 verhuisd, liet tegen HMC al zijn visitekaartje zien door een prima winstpartij af te leveren tegen Mark Haast. In zijn wedstrijd tegen Wolstand ging het niet goed. Op bord 2, 3 en 4 stond Pion beter. Daar moest toch wel één punt uit komen. Maar…, bord 2 gaf zijn gewonnen stuk weer terug en later ook de partij. Bord 3 stond een dame en een stuk voor maar werd mat gezet. Gelukkig won bord 4 overtuigend en bracht het broodnodige punt binnen: wij kunnen naar het NK! Daarna ging het op alle borden bij ons mis. Sven en Bas kwamen al snel slechter te staan. Maurice en Koen speelden een prima partij maar konden het toch niet redden en uiteindelijk moesten we genoegen nemen met een 0-4 nederlaag.