GP de Peelcup Finale

24-4-2005

De spelers van de Combinatie gingen met veel bekers naar huis Ún, met de PEELCUP, de grote wisselbeker.Maar liefst 60 kinderen hebben dit jaar aan de Peelcup meegedaan. Van onze club was alleen Esmee bij de Peelleague vertegenwoordigd; de rest deed met de Peelcup mee en deed het uitstekend.

Richard F leek een beetje vermoeid aan de strijd te beginnen. Hij wist dat het niet gemakkelijk was om de eerste plaats vast te houden. Maar het liep vandaag ook nog eens een keer niet. Gelukkig won hij de laatste wedstrijd anders kwam plaats 2 nog in gevaar. Vice-kampioen heet dat Richard; heel goed. Sjors deed het weer voortreffelijk en klom op naar de gedeelde 3e plek. Helaas verloor hij de beslissingsmatch tegen Rowel om de 3e plaats algemeen, maar hij deed pas voor het eerste jaar mee. Volgend jaar draait hij zeker weer boven in mee. In zijn leeftijdsgroep werd hij 1e met een straatlengte voorsprong op nummer 2.

Luc moest het in de laatste ronde opnemen tegen de toppers. Dan is het moeilijk de punten te scoren. Toch voegde hij nog 3 punten toe en werd 6e in het eindklassement. In de leeftijdsgroep werd hij 2e en dus een beker. Ralph eindigde op de 8e plaats. En omdat Rowel bij de top 3 zat in het eindklassement werd Ralph winnaar in zijn leeftijdscategorie en kreeg de bijbehorende beker. Ook Ralph mag volgend jaar nog meedoen aan de Peelcup. Op plaats 11 komen we Coen A tegen. Hij ging vandaag zo in zijn spel op dat hij af en toe de klok vergat. Coen werd 2e achter Luc in zijn leeftijdsgroep.

Ruud, Stijn en Jeroen haalden ieder 26 punten en kwamen daarmee op de 14e plaats. Voor Ruud en Stijn leverde dat een beker op omdat ze allebei 2e werden. Jeroen had de pech in de sterke groep 1996 te zitten; hij werd 4e hier en dat was net geen beker. Volgend jaar beter Jeroen. Datzelfde geldt voor Julia. Zij werd 5e in deze 1996-groep en haalde 22 punten; goed voor een 21e plaats. Paul haalde evenveel punten. En in de groep 1994 was dit nog wel net voldoende voor een 3e plaats en dus een beker voor Paul.

Richard M vond dat hij vandaag te sterke tegenstanders had. Ze zaten allemaal in stap 2 of 3. Maar Richard vergeet af en toe hoe goed hij zelf is. Een 23e plaats en 4e net achter Paul in de leeftijdsgroep. Bram had twee Peelcups overgeslagen maar eindigde toch nog op de 25e plaats.

Merel was vandaag verhinderd. Ze eindigde op plaats 27 en de 1e plek in de jongste leeftijdsgroep kon haar niet meer ontgaan. Arnoud werd 32e in de algemene lijst en haalde de 2e plaats in de jongste groep. Voor beide spelers was er een prijs. En dan waren er nog Ruben, Dianne, Joris en Steff. Zij deden een keer mee aan de Peelcup en kregen als beloning toch nog een medaille.

door Jos Swinkels